

Sivas Belediyesi tarafından Yenişehir küme evler ve Kızılırmak civarında bulunan arazilere yönelik hazırlanan imar planının problemi çözüldü mü vatandaşlar bunu sorgulamaya devam ediyor.
Mağdur olan Sivaslılar “Sivas Sami Aydın’dan Büyüktür!”
Mağdur olduklarını iddia eden arazi sahipleri yapılan haksızlığa son verilmesi gerektiğini belirtiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tekrar aday gösterilmeyen Belediye eski Başkanı Sami Aydın için Sivaslılar "Sivas Sami Aydın’dan büyüktür" diyor...
Mağdur olduklarını iddia eden arazi sahiplerinden Hulusi Özkan, “Kızılırmak ve Yenişehir Küme evlerinde arazileri bulunan arazi sahipleri mağdur edildi. Tüm itirazlarımıza rağmen derdimizi kimseye anlatamadık.
Sivas Belediyesi’nin uyguladığı imar planı uygulaması Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Ancak şu bilinmelidir ki Sivas Sami Aydın’dan büyük” dedi.
Baskı ile yapılmak istenen İmar Planına ilişkin şikayetlerini, Cumhurbaşkanlığı, Çevre ve şehircilik Bakanlığı, BİMER, CİMER, AK Parti Genel Merkezi ve Sivas Valiliğine dilekçesiyle bildirdiğini söyleyen Özkan,
“Sivas Merkez Kızılırmak Mahallesi civarında yaklaşık 24 dönüm arazim var. 2014 yılında o bölgeye ilişkin yapılan imar çalışmasında 144 daire yapılabiliyordu. 2017 yılında İmar planında değişiklik yapıldı ve 144 daire yerine 96 daire yapılmasına izin verildi.
Buda yetmedi tekrar 2017 yılının Ekim ayında yapılan değişiklikle 24 dönümlük araziye 2’şer katlı 3 villa yapılmasına izin verildi. Sivas Belediyesinin en son yaptığı değişikliğe arazi sahipleri itiraz etti. Anlaşmazlıklar üzerine imar planında yeniden düzenlemeye gidildi.
Belediye vatandaşların arazilerinin yüzde 40’ını Devlet Ortaklığı payı olarak istimlak etmek istedi. Arazi sahipleri ses çıkarmadı. Ancak daha sonra arazilerimizin yüzde 20’lik kısmını da ipotek eder gibi Kamu Ortaklığı Payı adı altında el koymaya kalktı.
Yine arazilerimizin yüzde 2’lik kısmında da Belediye payı ayrılmak istendi. Bütün bu paylar alındığında 24 dönümlük araziden bana sadece 8 dönüm kalıyordu. Devlet Ortaklığı payı altında alınan yüzde 40’lık orana razı olduk.
Ancak geriye kalan yüzde 22’lik kısma itiraz ettik. Bizler itiraz edince imar planında revizyon yapıldı ve arazilerimizin üzerine sadece 2 katlı villalar yapılmasına izin verildi. İtirazlarım Belediye Encümeninin 13.12.2017 tarih ve 620 sayılı kararı ile red edildi.
Yaptığım her itiraz sonucunda bana birbirinden tutarsız farklı nedenler gösterildi. 2014 yılında 144 daire yapımına izin verilen alanlara şimdi 2’şer kat müsaade verildi.
Konu yargıya taşındı. Geçtiğimiz yıllarda arazimiz yüzde 40’ını gönüllü olarak veriyordum ancak Sivas Belediyesi’nin dayatmaya çalıştığı uygulamanın ardından 1 dönüm dahi arazimi gönüllü olarak vermeyeceğim. Yine söylüyorum Sivas Sami Aydın’dan büyük” ifadelerini kullandı.
YENİ YÖNETİM NE YAPACAK?
Başkan Aydın döneminden benzer bir çok problemle uğraştığı bilinen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in geçmişe dönük eleştiri yapamaması siyasetin bir gereği olarak değerlendirilse de vatandaşlar devlette devamlılık esas ilkesiyle hareket ediyor.
Başkan Bilgin'in geçmişte Sivaslıların karşı çıktığı bir çok durumu gelir gelmez Sivaslıların istediği hale tekrar dönderdiği de gözlenirken, geçmişin yanlışları nedeniyle kaybolan milli servetin sorumlusu olarak da Sami Aydın gösteriliyor.
VATANDAŞIN YARDIM TALEPLERİ
Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler






