
Lisede taciz iddiası! Öğretmen tutuklandı...Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir lisede görev yapan öğretmenin öğrencilere yönelik cinsel taciz ve istismar iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.
Lisede taciz iddiası! Öğretmen tutuklandı!
Edinilen bilgilere göre, Cizre’de bir lisede öğretmen olarak görev yapan S.Ö. hakkında, öğrencilere yönelik cinsel taciz iddiaları üzerine şikâyetler yapıldı. Öğrencilerin durumu ailelerine bildirmesi ve ardından emniyet birimlerine başvurulması üzerine Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Savcılığın talimatıyla harekete geçen Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğretmen S.Ö.’yü gözaltına aldı. Şüphelinin ikametinde yapılan aramada çeşitli dijital materyallere el konulurken, söz konusu materyaller inceleme yapılmak üzere emniyete götürüldü.
Soruşturma kapsamında 19 öğrencinin emniyette ifade verdiği öğrenildi. Öğrencilerin beyanları doğrultusunda hazırlanan dosya kapsamında S.Ö., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadesi alınan şüpheli, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.
Mahkeme, dosya kapsamı ve mevcut delil durumunu değerlendirerek S.Ö.’nün tutuklanmasına karar verdi. Şüpheli öğretmen, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.
Öte yandan olayla ilgili olarak Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatıldığı ve müfettiş görevlendirildiği öğrenildi. Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü adli soruşturmanın ise çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.
Yetkililer, soruşturmanın selameti açısından sürecin titizlikle yürütüldüğünü belirtirken, kamuoyunun resmi açıklamalar dışında yapılacak paylaşımlara itibar etmemesi çağrısında bulundu.
Cizre, Şırnak, taciz iddiası, öğretmen tutuklandı, adli soruşturma, eğitim, lise, emniyet, mahkeme
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




