



Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına Ticaret Bakanlığı tarafından sekiz ilde yoğunlaştırılan denetimlerle fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı kararlı bir mücadele başlatıldı.
Kurban Bayramı'nda fırsatçılara geçit yok! Denetimler sıkılaştırıldı!
Ticaret Bakanlığı ekipleri, gıda ürünleri, zincir marketler ve bayramlık ürün satışı yapan işletmelere yönelik sahaya indi. Bayram öncesi artan alışveriş hareketliliği dikkate alınarak, hem şehir merkezlerindeki mağaza ve marketlerde hem de karayolu üzerindeki dinlenme tesislerinde kontroller sıkılaştırıldı.
Bakanlığın resmi X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan açıklamada, “Her türlü spekülatif ve fırsatçı girişime karşı son derece kararlı bir duruş sergilemeye devam ediyoruz. Tüketicilerimizin ekonomik haklarını bayram boyunca da koruyacağız” ifadelerine yer verildi.
Özellikle fiyat etiketi, kasa-etiket uyumsuzluğu ve hizmet kalitesi gibi başlıklarda hassasiyetle yürütülen denetimlerde, ihlal tespit edilen işletmelere yasal işlem uygulanacağı belirtildi.
Bakanlık, vatandaşların da bu süreçte aktif rol almasını isteyerek karşılaştıkları olumsuzlukları Bakanlık çağrı merkezi, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden bildirmeleri çağrısında bulundu.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler