Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Kurban Bayramı tatilinde otoyol ve köprüler ücretsiz olacak!

Kurban Bayramı tatilinde otoyol ve köprüler ücretsiz olacak!

blank
lacaks
blank
Haber Merkezi

Kurban Bayramı’nda artan seyahat trafiği öncesi sürücülere büyük bir kolaylık sağlandı.

Kurban Bayramı tatilinde otoyol ve köprüler ücretsiz olacak!

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), vatandaşların daha rahat ve ekonomik yolculuk yapabilmesi için sorumluluğundaki otoyol ve köprülerde geçici süreyle ücretsiz geçiş uygulamasına geçti.

Ücretsiz geçişler başladı

Bugün itibarıyla başlayan uygulama kapsamında, 10 Haziran Salı günü saat 00.00’a kadar Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan tüm otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler ücretsiz olacak. Ancak Yap-İşlet-Devret modeliyle işletilen köprü ve otoyollar bu kapsama dahil değil.

Trafik uyarıları ve çalışma yapılan yollar

Bayram yoğunluğunun yaşanacağı günlerde sürücülerin güvenliği için de bazı güzergâhlarda dikkatli olunması gerektiği bildirildi. Karayolları Genel Müdürlüğü, bakım, onarım ve yapım çalışmalarının sürdüğü yolları şöyle sıraladı:

  • Aydın-Denizli Otoyolu (Köşk Bağlantı Yolu 0-2. km): Denizli yönünde şerit daraltması nedeniyle ulaşım sol şeritten veriliyor.
  • Mengen-Yeniçağa Yolu (22-23. km): Mengen yönü kapalı, trafik karşı yönden iki yönlü sağlanıyor.
  • Aksaray-Ortaköy Yolu (15-16. ve 20-25. km): Yol yapım çalışmaları sebebiyle trafik kontrollü ilerliyor.
  • Nevşehir-Hacıbektaş ve Fatsa-Ordu-Gülyalı yolları: Köprü yapımları nedeniyle bölünmüş yolun bir yönü iki yönlü kullanılıyor.
  • Göksun-Elbistan Yolu (22-48. km): Yapım çalışmaları devam ediyor, trafik kontrollü akıyor.
  • Zonguldak-Devrek-Mengen Yolu (39-42. km): Kavşak düzenleme çalışmaları nedeniyle ulaşım tek yönden çift yönlü sağlanıyor.
  • Yusufeli-İspir Yolu (9-11. km): Heyelan sebebiyle ulaşım tek şeritten devam ediyor.
  • Sakarya-Bilecik-Bozüyük Yolu (33-35. km): Üstyapı onarımı nedeniyle sağ şerit kapalı, trafik sol şeritten kontrollü ilerliyor.

Yetkililer, bayram boyunca sürücülerin trafik işaret ve levhalarına uymaları, aşırı hızdan kaçınmaları ve yola çıkmadan güzergâh bilgilerini kontrol etmeleri gerektiğini belirtti.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555