


Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, cezaevi koşullarında vakit geçirdiği kitapları ve kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerini Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay’a anlattı. İmamoğlu, özellikle Nutuk ve Kur’an-ı Kerim’den bölümler okuyarak notlar çıkardığını söyledi.
Kur’an-ı Kerim ve Nutuk okuyorum!
İBB’ye yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmaları kapsamında tutuklanan ve Silivri Cezaevi’nde bulunan Ekrem İmamoğlu, CHP’nin olağanüstü kurultayı öncesi kendisini ziyaret eden gazeteci Mustafa Balbay’a cezaevi günlerini ve okuduğu eserleri anlattı.
İmamoğlu, cezaevinde en çok Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk eserini okuduğunu belirterek, “Bizim İBB olarak bastırdığımız resimli, belgeli Nutuk vardı. En çok onu okuyorum. Şu an Sivas kısmına geldim, Ankara’ya doğru ilerliyorum. Her sayfada bir başka doluyorum. Mustafa Kemal’in zafere olan inancı, müthiş azmi ve çalışkanlığı tariflere sığmaz,” dedi.
İmamoğlu ayrıca Kur’an-ı Kerim’den özellikle adaletle ilgili ayetleri okuyarak notlar çıkardığını belirtti. Cezaevi koşullarında manevi değerlere daha fazla yöneldiğini ifade eden İmamoğlu, “Kur’an-ı Kerim’den adaletle ilgili bölümleri not alarak okuyorum,” dedi.
Şiir ve tasavvufa da yöneldiğini ifade eden İmamoğlu, “Nazım Hikmet’in bütün şiirlerini getirttim, o da başucumda. Hacı Bektaş Veli ile ilgili az sayfalı ama derinlikli bir kitap da okuyorum,” şeklinde konuştu.
CHP’de gündem olan olağanüstü kurultaya da değinen İmamoğlu, Özgür Özel’in “kapsayıcı, kucaklayıcı, birleştirici bir liste hazırlamasını beklediğini” belirterek, “Kurultaydan sonra da yeni bir başlangıç gerçekleşecek,” ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler