

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelikte değişiklik yapıldı.
Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Yönetmeliğinde Değişiklik Resmi Gazete’de!
Yönetmeliğin 10’uncu maddesine eklenen yeni fıkra, turizm amaçlı kiralanan konutların tanıtımında yanıltıcı bilgilere karşı yaptırımları düzenliyor.
Yayımlanan değişikliğe göre, turizm amaçlı kiralama yapılan konutun konumuna, niteliğine veya fiziksel özelliklerine ilişkin yazı, reklam, broşür, afiş, sosyal medya ve web sayfası gibi mecralarda yanıltıcı tanıtım yapıldığının tespit edilmesi durumunda, belge sahibine aynı aykırılık kapsamında tek bir idari yaptırım uygulanacak. Düzenlemede, bu yaptırımın bir önceki maddede öngörülen uygulamalardan farklı olacağı belirtildi.
Amaç, kısa süreli turizm amaçlı kiralama faaliyetlerinde kullanıcıların doğru bilgilendirilmesini sağlamak ve yanıltıcı tanıtımların önüne geçmek olarak ifade edildi.
Yeni yönetmelik hükümleri yürürlüğe girdi.

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





