



Kocaeli'nin Gebze ilçesinde define aramak amacıyla kuyu kazan iki kişi, gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti.
Kazdıkları kuyu mezarları oldu! 2 ölü! 1 kişi hastaneye kaldırıldı!
Olay sırasında baygınlık geçiren bir başka kişi ise hastaneye kaldırıldı. Ekipler, cesetleri çıkarmak için bölgede saatler süren yoğun çalışma gerçekleştirdi.
Olay, saat 22.00 sıralarında Mollafenari Mahallesi sınırlarında, ormanlık alandaki eski Rum mezar kalıntılarının olduğu iddia edilen bölgede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, define arayışıyla yaklaşık 10 metre derinliğinde kuyu kazan Temel Sever ve Veysel Eroğlu isimli şahıslar, kuyu içinde baygınlık geçirdi. Yanlarında bulunan ve yardım etmek isteyen bir başka kişi ise kuyudan yükselen gazdan etkilenerek fenalaştı.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, kuyuda bulunan Temel Sever ve Veysel Eroğlu'nun yaşamını yitirdiğini belirledi. Gazdan etkilenen üçüncü kişi ise ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
Ekipler, kuyudaki yoğun gazı tahliye etmek için uzun süre mücadele etti. Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından AFAD, kuyuda gaz ölçümü yaptı. Gaz seviyesi normale döndüğünde, cenazelerin çıkarılması için çalışmalar başlatıldı.
Cumhuriyet savcısının da olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından, iki kişinin cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, bölgedeki diğer kişilerin ifadesine başvurdu.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler