Reklam
Reklam
blank

Kangal Türü Köpekler ile Minik Bıçaklar

Başkentte bu yıl 4 üncüsü düzenlenen Sivas Günleri etkinliği kapsamında Ankara ya getirilen Kangal türü köpekler ve minik bıçaklar ilgi odağı oldu.

blank
Kangal Türü Köpekler ile Minik Bıçaklar
blank

blank
Haber Merkezi

Başkentte bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Sivas Günleri etkinliği kapsamında Ankara'ya getirilen Kangal türü köpekler ve minik bıçaklar ilgi odağı oldu.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, koruma altında bulunan türler arasında yer alan Kangal köpeklerinin yanı sıra çok sayıda yöresel ürün de yer aldı.

Ziyaretçiler fuar alanındaki etkinliğe gün boyunca yoğun ilgi gösterdi, sevimli Kangal yavruları ile Sivas'ta "Şirin Baba" olarak tanınan bıçak ustası Erdoğan Güzel tarafından yapılan 2-3 santimlik bıçaklar ilgi çekti.

Ziyaretçilere ürünler hakkında bilgi veren bıçak ustası Güzel, ürettiği minyatür bıçakları daha önce birçok siyasetçi ve ünlüye gönderdiğini, el yapımı bıçakçılığın devam edebilmesi için çaba sarf ettiğini söyledi.

Kangal Vefa Derneği Başkanı Önder Karakartal da ülkeden çıkarılması yasak olan Kangal köpeklerinin Sivas yöresine ait ve şehrin yüzlerce yıllık mirasının bir parçası olduğunu belirtti.

Yörenin meşhur lezzetleri ve geleneklerinin görücüye çıkarılacağı etkinlik 16 Eylül'e kadar sürecek.

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555