

Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranının 2028 yılına kadar yüzde 40,1’e yükseltilmesi hedefleniyor.
Çalışma hayatındaki kadınlara sağlanan destekler
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kadınların istihdamını artırmak amacıyla çeşitli teşvik ve mesleki eğitim programları düzenliyor.
Kadın istihdamı için yeni hedef: Yüzde 40,1
Kadınların iş gücüne daha fazla katılımını sağlamak amacıyla İŞKUR ve SGK aracılığıyla mesleki eğitim kursları ve teşvikler sunan Bakanlık, 2028 yılı itibarıyla kadın istihdam oranını yüzde 40,1’e çıkarmayı planlıyor.
İŞKUR ile kadınlara istihdam desteği
Kadınların iş gücüne katılımını artırmak için İŞKUR, aktif iş gücü programları kapsamında mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları ve toplum yararına projeler düzenliyor. 2002 yılından bu yana 2,5 milyondan fazla kadın bu programlardan faydalandı.
950 binden fazla kadın "İş Pozitif" ile iş sahibi oldu
Bakanlık, kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılımını sağlamak amacıyla geçen yıl "İş Pozitif" projesini başlattı. Kadınlara yönelik destek ve teşviklerin bir arada sunulduğu proje kapsamında, 950 binden fazla kadının istihdama kazandırıldığı açıklandı.
Kadın istihdamı için teşvikler artırıldı
Kadın istihdamını teşvik etmek için uygulanan "Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi", ilk etapta 25 ilde uygulanırken, son düzenlemeyle tüm Türkiye genelinde yaygınlaştırıldı. Proje kapsamında kadın çalışanlar için sağlanan ücret, prim ve vergi desteği 25 bin liradan 32 bin 500 liraya yükseltildi.
Ayrıca, çalışan annelerin kayıtlı istihdamda kalmasını sağlamak amacıyla verilen çocuk bakım desteği de artırılarak 3 bin liradan 7 bin 500 liraya çıkarıldı.
Çalışan annelere bakıcı desteği
Kadınların iş ve aile yaşamını dengelemesine destek olmak amacıyla SGK ve AB finansmanıyla yürütülen EDUCARE II projesi kapsamında, çalışan annelere bakıcı desteği sağlanıyor.
Ankara, İstanbul ve İzmir’de 4/a (SSK) sigortalısı olarak çalışan ve 0-36 aylık çocuğunun bakımını üstlenen annelere verilen destek, yapılan son düzenlemeyle aylık 325 eurodan 510 euroya yükseltildi.
Toplam bütçesi yaklaşık 15,3 milyon euro olan proje, her ay 3 bin 500 anne ve 3 bin 500 bakıcının istihdamını desteklemeyi amaçlıyor.
Haber Merkezi
Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler