Reklam
Reklam
blank

Kabine yarın Beştepe’de toplanıyor!

blank
toplanıyorsa
blank

blank
Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak.

Kabine yarın Beştepe’de toplanıyor!

Kritik toplantının ana gündem maddesi, "Terörsüz Türkiye" süreci olacak.

Terörsüz Türkiye süreci masada

Kabine toplantısında, terör örgütü PKK’nın kendini feshetme ve silah bırakma yönündeki açıklamalarının ardından bölgede yaşanan gelişmeler ele alınacak. Sahadan gelen güvenlik raporlarının kabine üyelerine sunulması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce verdiği mesajlar doğrultusunda, terörle mücadelenin geldiği son nokta ve atılacak adımlar toplantıda değerlendirilecek.

Dış politika başlıkları

Kabinenin bir diğer gündem maddesi ise dış politika olacak. Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşı çerçevesinde yürüttüğü diplomasi trafiği kapsamlı şekilde görüşülecek. Özellikle İstanbul’da yeniden gündeme gelen müzakere çağrılarının diplomatik etkileri değerlendirilecek.

Ayrıca İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve bölgede yaşanan insani kriz de kabinenin gündeminde yer alacak. Türkiye’nin bu süreçte yürüttüğü insani yardım ve uluslararası diplomasi faaliyetlerine dair son bilgiler toplantıda paylaşılacak.

Kurban Bayramı önlemleri konuşulacak

Kabinede Kurban Bayramı’na ilişkin alınacak tedbirler de görüşülecek. Bayram tatili süresince trafik yoğunluğu, sağlık hizmetleri, kamu kurumlarının çalışma düzeni ve güvenlik önlemleriyle ilgili hazırlıklar masaya yatırılacak. Tatilin süresine ilişkin olası kararın da toplantıda netleşmesi bekleniyor.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuoyuna açıklamalarda bulunması bekleniyor.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555