

İtalya Savunma Bakanlığı heyeti, Baykar’ın Tekirdağ ve İstanbul’daki tesislerini ziyaret ederek Türk savunma sanayisinin en ileri teknolojilerini yerinde inceledi.
İtalyan generaller Baykar tesislerinde! Savunma sanayinde Türkiye farkı!
Ziyaret kapsamında Bayraktar TB3 SİHA, Bayraktar AKINCI TİHA ve Bayraktar KIZILELMA insansız savaş uçağı aynı anda havalanarak etkileyici bir uçuş gösterisi gerçekleştirdi.
İtalya Savunma Bakan Yardımcısı Matteo Perego di Cremnago, Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Antonio Conserva, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Carmine Masiello ve Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Koramiral Giuseppe Berutti Bergotto’nun yer aldığı üst düzey heyet, Baykar’ın Çorlu’daki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde düzenlenen uçuş ve atış gösterisini izledi. Gösteri sırasında Bayraktar TB3, ROKETSAN tarafından üretilen MAM-L mühimmatlarıyla hedefi tam isabetle vurdu.
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Bahtiyar Ersay ve ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci de gösteriye katıldı.
Milli Teknoloji Merkezi’nde kapsamlı brifing verildi
Çorlu’daki gösterinin ardından heyet, Baykar’ın İstanbul’daki Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’ni ziyaret etti. Burada Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar tarafından Baykar’ın mevcut projeleri ve geleceğe yönelik savunma teknolojileri vizyonu hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.
İtalyan heyet üyeleri, Türk savunma sanayisinin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği ileri teknolojilerden etkilendiklerini ifade etti. Ziyaret, iki ülke arasında savunma alanındaki iş birliği ve teknoloji paylaşımı açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

