Reklam
Reklam
blank

İşte adayın duyurulacağı tarih!

blank
adayın
blank

blank
Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıklaması 6’lı masa kurmaylarını hareketlendirdi. CHP’liler “Adayımız şubatın ortası gibi açıklanır” dedi.

İşte adayın duyurulacağı tarih!

Seçim tarihi tartışmaları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmada "Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştı. Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün 6'lı masaya 'yeter' diyecektir" ifadelerini kullandı. Bu açıklamanın ardından gözler adayını açıklamayan altılı masaya çevrildi.

CHP’li kurmaylar, “30 Ocak’ta ortak hükümet programının tanıtımı yapılacak. Bundan sonra aday konusu gündeme gelir. ‘Ortak program’ ve ‘yol haritasının birlikte veya ayrı ayrı tanıtılması konusu tartışılıyor. İki konunun birbirinin gölgesinde kalması istenmiyor. Belki ortak aday Yol Haritası ile birlikte açıklanır. Ama adayın açıklanması kesin şubatta olur, marta kalması mümkün değil. Şubat ayı ortası gibi en uygun...” dedi.

"Zaman açısından bir şey kaybettirmez"
Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Kurmaylar, Altılı Masa’nın adayının açıklamada geç kaldığı yönündeki eleştirilere de, “Ortak adayın tanınma sorununun olmadığını biliyoruz. Tanınma sorunu olan bir aday düşünülseydi, isim 6 ay önceden açıklanırdı. Ancak böyle bir sorun yok, önümüzdeki ay açıklanması zaman açısından bir şey kaybettirmez” diye yanıt verdi.-internethaber

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555