
ABD ve İsrail Hedeflerine 700 Füze Ve 3 Bin 600 İHA Fırlatıldı.. Orta Doğu’da gerilim tırmanmaya devam ederken ABD-İsrail ile İran arasında başlayan savaş 17. gününe girdi.
İran: ABD ve İsrail Hedeflerine 700 Füze Ve 3 Bin 600 İHA Fırlatıldı!
İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Muhammed Ali Naini, savaşın başlangıcından bu yana ABD ve İsrail hedeflerine yüzlerce füze ve insansız hava aracı ile saldırı düzenlediklerini açıkladı.
İran basınına konuşan Naini, “Şu ana kadar ABD ve İsrail hedeflerine yaklaşık 700 füze ve 3 bin 600 civarında insansız hava aracı gönderildi” ifadelerini kullandı. Naini ayrıca çatışmalar sırasında 118 insansız hava aracının düşürüldüğünü de öne sürdü.
28 Şubat’ta başlayan ve bölgeyi etkisi altına alan çatışmalarda tarafların karşılıklı saldırıları sürerken, savaşın çevre ülkelere yayılma ihtimali de uluslararası kamuoyunda endişe yaratıyor.
İranlı yetkililer, ABD ve İsrail saldırılarında ülkede çok sayıda üst düzey yetkilinin hayatını kaybettiğini belirtirken, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in de saldırılarda öldüğünü iddia etti. İran kaynaklarına göre saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı bin 348’e, yaralı sayısı ise 17 bini aştı.
İran yönetimi, İsrail’in yanı sıra bölgede ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn gibi ülkelere yönelik belirlenen bazı hedeflere de saldırılar düzenlediklerini duyurdu.
Bölgede çatışmalar sürerken taraflardan gelen açıklamalar, Orta Doğu’daki krizin daha da derinleşebileceğine işaret ediyor.
İran, İsrail, ABD, Orta Doğu, füze saldırısı
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




