

Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya görevden alındı. Görev yaptığı süre boyunca kamuoyundan gelen eleştirilerin odağında kalan Altunkaya’nın, özellikle Sivas merkez Paşa Camii’nde bulunan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in mübarek Sakal-ı Şerif’inin konumuyla ilgili tepkilere kayıtsız kalması, görev değişikliğinin gerekçesi olarak gösterildi.
Sivas İl Müftüsü görevden alındı: Sakal-ı Şerif tepkileri etkili oldu, yerine Hasan Limon atandı
Sivaslı vatandaşlar, Sakal-ı Şerif’in caminin arka bölümünde ve üst katta namaz kılanların alt kısmında kalmasının uygun olmadığını belirterek, müftülüğe defalarca çağrıda bulunmuştu. Caminin ön kısmında daha uygun alanlar bulunmasına rağmen yer değişikliği yapılmaması, eleştirilerin dozunu artırmıştı.
Tepkilerin ardından, Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Altunkaya’nın yerine Keçiören İlçe Müftüsü Hasan Limon atandı.

Yeni Sivas İl Müftüsü Hasan Limon kimdir?
1978 yılında Sinop’un Boyabat ilçesinde doğan Hasan Limon, 1996 yılında Boyabat İmam Hatip Lisesi’ni, 2002 yılında ise Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni tamamladı. Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden dereceyle mezun olan Limon, meslek hayatına vaiz olarak başladı.
Sırasıyla Sinop-Erfelek ve İstanbul-Üsküdar’da vaizlik yapan Limon, Sivas-Gölova İlçe Müftülüğü, Çankırı İl Müftü Yardımcılığı ve İl Müftü Vekilliği görevlerinde bulundu. Hadis alanında yüksek lisans yapan Limon, son olarak Kızılcahamam ve Keçiören’de ilçe müftülüğü yaptı.
Evli ve 4 kız çocuğu babası olan Hasan Limon, Resmî Gazete’de yayımlanan atama kararıyla Sivas İl Müftüsü olarak görevlendirildi.
#Sivaslı vatandaşlar, Sakal-ı Şerif’in caminin arka bölümünde ve üst katta namaz kılanların alt kısmında kalmasının uygun olmadığını belirterek, müftülüğe defalarca kez çağrıda bulunmuştu. Caminin ön kısmında daha uygun alanlar bulunmasına rağmen yer değişikliği yapılmaması,… pic.twitter.com/7fwBZ0kijt
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) July 30, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler






O ne ki kardeşim, her sınavda torpil yapan kişinin ahiretteki durumu asıl nedir, Allah korkusu versin yaratan bunlara