

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Artık ülkemiz, ‘Terörsüz Türkiye’ hedefiyle yeni bir dönemin eşiğindedir.
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Şehitlerimizin emanetiyle ilerliyoruz!
Bu hedef bir hayal değil, kardeşlik çağrısıdır. Ve bu çağrı, 86 milyonun omuz omuza yazdığı bir zaferin adı olacaktır” dedi.
Hakkari’de düzenlenen “Huzur ve Güvenlik Toplantısı”na katılan Bakan Yerlikaya, Hakkari Valisi Ali Çelik ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Öğretmenevi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Yerlikaya, güvenlik ve asayiş hizmetleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.
“Birlik ve beraberliğimiz en büyük gücümüzdür”
Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini hatırlatarak, “Türkiye Cumhuriyeti, Alevi’nin de Sünni’nin de Cumhuriyetidir. Türk’ün olduğu kadar Kürt’ün de Cumhuriyetidir. Bu ülkenin ruh köprüleri sağlamdır. Sözü de birdir, duası da birdir” ifadelerini kullandı.
“Şehitlerimizin emanetiyle ilerliyoruz”
Terörle mücadeledeki kararlılığa dikkat çeken Yerlikaya, “Bu başarı şehitlerimizin, gazilerimizin emanetidir. Artık ülkemiz ‘Terörsüz Türkiye’ hedefiyle yeni bir dönemin eşiğindedir. Bu süreç TBMM çatısı altında ‘Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’ ile pekişecektir” dedi.
Uyuşturucuyla mücadelede tarihi sonuçlar
Uyuşturucuya karşı yürütülen çalışmalara değinen Bakan Yerlikaya, “Bu kabine döneminde 81 bin 467 kişi tutuklandı, 39 bin 590 kişiye adli kontrol uygulandı. Toplam 211 ton uyuşturucu, 213 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 313 milyon kök kenevir imha edildi. Ayrıca NARVAS projesi ile 267 bin ihbar değerlendirildi, 35 bin 669 operasyon düzenlendi” bilgisini paylaştı.
Hakkari’de suç oranlarında düşüş
Yerlikaya, Hakkari’de alınan sonuçlara ilişkin de şunları söyledi:
- Mal varlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 47 düşüş yaşandı.
- Evden hırsızlık yüzde 58 azaldı.
- İş yerinden hırsızlık yüzde 41 düştü.
- 12 organize suç örgütü çökertildi, 57 kişi tutuklandı.
- 5 ton 278 kilo uyuşturucu ele geçirildi, 128 kişi tutuklandı.
- Göçmen kaçakçılığına yönelik 118 operasyon yapıldı, 893 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.
Bakan Yerlikaya, “Hakkari’nin huzuru, Türkiye’nin huzurudur. Huzur varsa yatırım da üretim de vardır” diyerek konuşmasını tamamladı.

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





