Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Hukuk Fakültelerine Sadece İlk 100 Bine Girenler Kabul Edilecek!

Hukuk Fakültelerine Sadece İlk 100 Bine Girenler Kabul Edilecek!

blank
edileces
blank
Haber Merkezi

2025-YKS tercih süreci kapsamında hukuk fakültelerine girişte önemli bir değişikliğe gidildi.

Hukuk Fakültelerine Sadece İlk 100 Bine Girenler Kabul Edilecek!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan tercih kılavuzuna göre, hukuk fakültelerinin kontenjanları azaltıldı ve başarı sıralaması barajı 100 bine yükseltildi.

Yeni düzenleme, yükseköğretimde kaliteyi artırmaya yönelik reformların bir parçası olarak resmen yürürlüğe girdi.

Yılmaz Tunç: Nitelikli Hukuk Eğitimi Vizyonunun Parçası

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada düzenlemeyi “nitelikli hukuk eğitimi” vizyonunun önemli bir adımı olarak değerlendirdi. Tunç, “Güçlü bir adalet sistemi, nitelikli ve alanında uzman hukukçularla mümkündür” ifadelerini kullanarak, yapılan değişikliğin hukuk sistemine olan güveni artıracağını vurguladı.

Sadece İlk 100 Bine Girenler Hukuk Fakültelerine Yerleşebilecek

Tunç açıklamasında, “Adalet Bakanlığı olarak hazırladığımız Türkiye Yüzyılı’nın ilk strateji belgesi olan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde de yer verdiğimiz bu hedef doğrultusunda, artık hukuk fakültelerine yalnızca başarı sıralamasında ilk 100 bin içinde yer alan adaylar kabul edilecek” dedi.

Tunç’tan Geleceğin Hukukçularına Mesaj

Bakan Tunç, hâkim, savcı ve avukat gibi adalet sisteminin temel aktörlerinin daha donanımlı yetişmesinin, kamuoyunun adalete olan güvenini güçlendireceğini belirtti. “Bu ideal doğrultusunda tercihlerini yapacak olan geleceğin hukukçularına şimdiden başarılar diliyorum” diyerek öğrencilere mesaj verdi.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay ŞimşekEditör
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555