
Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde hızlı tren şantiyesinde meydana gelen kaya düşmesi sonucu 1 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi de yaralandı.
Hızlı Tren Şantiyesinde Kaya Düşmesi: Ölü ve Yaralılar Var
Olay yerinde incelemelerde bulunan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulundu.
Edinilen bilgilere göre, Kocasinan ilçesine bağlı Karakimse mevkiinde hızlı tren şantiyesinde çalışma yapan işçilerin üzerine kaya parçaları düştü. Olay anında şantiyede bulunan 7 işçiden 5’i tehlikeyi fark ederek kaçarken, kayaların isabet ettiği 1 işçi yaşamını yitirdi, 1 işçi ise yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralı işçi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
Olayın ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Bu bir göçük değil, yukarıdan kaya parçalarının düşmesi sonucu yaşanan bir olay. İşçilerden 5’i kaçarak kurtulurken, ne yazık ki bir işçimiz hayatını kaybetti, bir işçimiz de yaralandı. Yaralı işçimizin ayaklarında kırıklar var, ancak hayati tehlikesi bulunmuyor. AFAD ekipleri olay yerine hızlı bir şekilde ulaştı ancak göçük altında kimsenin olmadığı anlaşıldı. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Haber Merkezi / İHA
Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




