
Hırsızlık çetesi çökertildi! 6 gözaltı...Gaziantep ve çevre illerde uzun süredir sürdürülen teknik ve fiziki takip sonucunda, çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı belirlenen organize suç yapısına yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlendi.
Hırsızlık çetesi çökertildi! 6 gözaltı!
Yapılan çalışmalarda, 114 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen şebekeye darbe vurulurken, milyonlarca liralık çalıntı eşya ve araç ele geçirildi.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerince yürütülen operasyon kapsamında, kamuoyunda “Şirinevler Grubu” olarak bilinen hırsızlık çetesine yönelik eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi.
Operasyon çerçevesinde, 85’i Gaziantep’te, 29’u ise çevre illerde meydana gelen toplam 114 hırsızlık olayının şüphelisi olduğu belirlenen 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilere ait adreslerde yapılan adli aramalarda, suçta kullanıldığı değerlendirilen ve suç gelirleriyle temin edildiği belirlenen çok sayıda materyal ele geçirildi.
Yapılan aramalarda; 7 araç, 3 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet ruhsatsız tabanca, 635 adet fişek, 11 adet altın ile 20 bin TL nakit para bulundu. Ele geçirilen silah ve mühimmatlara el konulurken, araçlar ve diğer materyaller emniyet birimlerince incelemeye alındı.
10 milyon TL’lik çalıntı eşya ve 38 araç sahiplerine teslim edildi
Soruşturma kapsamında, şüphelilerin hırsızlık yoluyla elde ettiği yaklaşık 10 milyon TL değerindeki çalıntı malzeme ile 38 adet çalıntı otomobil tespit edilerek sahiplerine teslim edildi. Ayrıca, çalıntı eşyaları satın aldığı belirlenen 4 kişi hakkında da yasal işlem başlatıldı.
Gözaltına alınan 6 şüpheliyle ilgili adli işlemlerin sürdüğü, olayla bağlantılı yeni kişi ve bulgulara yönelik soruşturmanın ise genişletilerek devam ettiği bildirildi.
Gaziantep, hırsızlık çetesi, polis operasyonu, çalıntı araç, asayiş, organize suç, gözaltı
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




