
Hamidiye Galericiler Sitesi’nde esnaf isyanı.. Sivas’ta etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sonrası Hamidiye Galericiler Sitesi’nde durum giderek ağırlaşıyor.
Hamidiye Galericiler Sitesi’nde esnaf isyanı! Ticaret durdu! Giriş-çıkış yok!
Sivas Belediyesi mülkiyetinde bulunan iş yerlerinin yer aldığı bölgede kar temizliği yapılmaması nedeniyle ticaret adeta durma noktasına geldi.
Galericiler sitesinde faaliyet gösteren 17 esnaf, iş yerlerine ulaşım sağlayamaz hale geldi. Özellikle Aşağı Garaj olarak bilinen bölümün tamamen kapanmasıyla birlikte siteye giriş ve çıkışlar yapılamıyor. Kar ve buzla kaplanan yollar nedeniyle araç hareketi mümkün olmazken, galerici esnafı hem müşteri kaybı yaşıyor hem de ciddi mağduriyetle karşı karşıya kalıyor.
Esnaflar, kira ödedikleri belediyeye ait dükkânların bulunduğu alanın temizlenmemesine tepki gösteriyor. Kar yağışının ardından birçok bölgede temizlik çalışması yapılmasına rağmen galericiler sitesinin kaderine terk edildiğini belirten esnaf, “Ticaret yapamaz durumdayız. Araç giriş çıkışı yok, müşteri gelmiyor. Belediye bizden kira alıyor ama hizmet yok” diyerek duruma tepki gösterdi.
Hamidiye Galericiler Sitesi esnafı, bir an önce kar temizleme çalışmalarının yapılmasını ve yolların ulaşıma açılmasını talep ediyor. Aksi halde mağduriyetin her geçen gün arttığını belirten esnaflar, yetkilileri sahaya davet ederek soruna acil çözüm bekliyor.
Sivas, Hamidiye Galericiler Sitesi, Sivas Belediyesi, esnaf mağduriyeti, kar yağışı, kar temizliği, ticaret durdu
Hamidiye Galericiler sitesinde durum vahim.. Ticaret yapılamıyor.. Sivas Belediyesinin mülkü olan dükkanlar ve 17 adet esnaf mağdur.. Aşağı garaj tamamen kapandı. Giriş-Çıkış yapılamıyor. Belediye kira aldığı esnafların olduğu bölgeyi temizlemiyor.. #sivas #sondakika pic.twitter.com/VLJaixFjWD
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) January 24, 2026
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




