

Hamas, Gazze Şeridi’ndeki açlık krizi ve İsrail’in saldırılarına dikkat çekmek amacıyla 15, 16 ve 17 Ağustos tarihlerinde dünya genelinde protesto eylemleri düzenlenmesi çağrısında bulundu.
Hamas’tan 15-17 Ağustos için küresel protesto çağrısı!
Yapılan açıklamada, “Saldırılar durana, sınır kapıları açılana ve insani yardımlar derhal ulaştırılana kadar bu eylemleri sürdüreceğiz” denildi.
İslam dünyasına ve uluslararası kamuoyuna seslenen Hamas, “Siyonist saldırganlığa, soykırıma ve açlık politikalarına karşı dayanışmayı ve kitlesel eylemleri sürdürme” çağrısını yineledi. Açıklamada, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden gazeteciler için dayanışma eylemleri düzenlenmesi istendi ve Filistinli gazetecilere yönelik saldırılar kınandı.
Hamas, Netanyahu yönetiminin kuşatma, bombalama ve açlık politikalarına karşı uluslararası sessizliğin reddedilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Siyonist ve Amerikan elçilikleri ile işgali destekleyen ülkelerin diplomatik temsilcilikleri önünde protestolar düzenlenmesi çağrısında bulundu.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

