Reklam
Reklam

Halit Yukay’ın Cenazesi Hâlâ Çıkarılamadı!

blank
çıkarsa
blank
Haber Ajansı - DHA

Yalova’dan Bozcaada’ya gitmek üzere denize açıldıktan sonra kaybolan iş insanı Halit Yukay’ın 19 gün sonra 68 metre derinlikte ulaşılan cenazesi, olumsuz hava koşulları nedeniyle hâlâ denizden çıkarılamadı.

Halit Yukay’ın Cenazesi Hâlâ Çıkarılamadı!

4 Ağustos’ta “Graywolf” isimli teknesiyle Yalova’dan ayrılan Yukay’dan haber alınamaması üzerine başlatılan arama çalışmalarında, tekne parçaları Balıkesir’in Erdek ilçesi açıklarında bulunmuştu. Teknenin parçalandığı belirlenirken, yürütülen soruşturmada kuru yük gemisi Arel 7’nin tekneye çarptığı iddiası öne çıkmıştı. Geminin ön kısmındaki sürtme izleri ile teknedeki boya kalıntılarının eşleşmesi sonrası gemi kaptanı tutuklanmıştı.

Cansız bedeni 68 metre derinlikte bulundu
Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti ve farklı illerden gelen deniz polisi ekiplerinin yürüttüğü arama çalışmaları sonucunda Yukay’ın cenazesi, kazadan 19 gün sonra Erdek açıklarında 68 metre derinlikte tespit edildi. ROV cihazıyla görüntülenen cenazenin etrafında tekneye ait motor plakaları ve parçalar da bulundu.

Hava engeli nedeniyle çıkarılamıyor
Ancak bölgede iki gündür etkili olan şiddetli rüzgar ve dalgalar, cenazenin denizden çıkarılmasına engel oluyor. Yetkililer, hava şartlarının düzelmesiyle birlikte ROV yardımıyla cenazenin çıkarılacağını, gerekirse uzman dalgıç ekiplerin devreye alınacağını açıkladı.

Yukay’ın ölümüne ilişkin Marmara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma ise tüm yönleriyle devam ediyor.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555