

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği alanında önemli bir adım atarak satış ve toplu tüketim yerlerinde karekod uygulamasını zorunlu hale getirdi.
Gıda satış ve tüketim yerlerinde karekod dönemi başladı!
Bugünden itibaren yürürlüğe giren uygulama sayesinde, tüketiciler gittikleri işletmenin bakanlık tarafından denetlenip denetlenmediğini kolaylıkla öğrenebilecek.
Karekodlar, işletmelerin görünür alanlarına yerleştirilecek ve mobil cihazlarla okutularak denetim bilgilerine ulaşılabilecek. Bakanlık yetkilileri, uygulamanın gıda güvenliğini artırmayı ve vatandaşın denetim sürecine daha aktif katılımını amaçladığını belirtti.
Uygulamayla birlikte vatandaşlar, işletmeye dair herhangi bir uyumsuzluk ya da şüpheli durumla karşılaşmaları halinde Alo 174 Gıda Hattı üzerinden ihbarda bulunabilecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, bu sistem sayesinde hem denetimlerin şeffaflaşacağını hem de kayıt dışı ve denetlenmemiş işletmelerin önüne geçileceğini vurguladı. Karekodun okutulması ile işletmenin kayıtlı olup olmadığı, son denetim tarihi ve denetim sonucuna dair özet bilgiler anında görüntülenebilecek.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

