
Sivas Sosyal Araştırmaları Merkezi tarafından 06- 13 Şubat 2022 tarihleri arasında Sivas il merkezinde yaşayan 15-29 yaş gurubundaki lise ve üniversite de okuyan, okumayan, çalışan ve işsiz 2000 gençle rastgele örnekleme metodu kullanılarak, yüz yüze görüşme ile anket gerçekleştirdi.
Sivas'ta gençlik elden gidiyor! Siz konsere tiyatroya devam edin
Çıkan sonuçlarda Sivas’ta gençler ülke yönetiminde en başarılı buldukları alanın terörle mücadele olduğu söyledi.
En başarısız buldukları alan ise gençlerde ekonomi yönetimi olarak ortaya çıktı.
Anket soruları arasında yer alan alışkanlıkların sorgulandığı soruya ise gençler velilerini endişelendirecek şekilde cevaplar verdi.
Sivas'ta gençlerin % 12'sinin hiç oruç tutmadığı, %8'den fazlasının düzenli olarak alkol aldığı, % 35'nin hiç cuma namazına gitmediği ve sadece % 16'sının 5 vakit namaz kıldığı çıkan endişe verici sonuçlar arasında yer aldı.

Aynı zamanda gençlerin karşı cinsle olan yakınlığı da anket sonuçlarına yansıdı. Karşı cinsten çok sayıda arkadaşım var diyenlerin oranı % 35 seviyesinde iken eşcinsellerle arkadaşlık kurabilirim diyenlerin oranı ise % 13,5 oranında oldu.
Ankete katılan gençlerin lise ve üniversite çağında olanlarının % 57'si Sevgilim var cevabını verirken bu gençlerin % 50 si ise sevgilileri ile yüz yüze görüştüğünü ifade etti. Ailenizin sevgilinize karşı çıkması durumunda ne yaparsınız sorusuna ise % 50 oranında ailemi ne yapar eder ikna ederim cevabı verildi.





Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




