

Sivas’ın Suşehri ve Zara ilçeleri arasında yer alan Geminbeli Geçidi, sonbaharın gelişiyle birlikte adeta bir renk cümbüşüne dönüştü.
Geminbeli Geçidi’nde sonbahar renkleri büyülüyor!
Her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen geçit, bu günlerde yeşil, sarı ve kahverenginin tonlarıyla doğaseverleri kendine hayran bırakıyor.
Masalsı bir sonbahar manzarası
2 bin 10 metre rakımlı geçit, Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan önemli güzergâhlardan biri olmasının yanı sıra, doğal manzarasıyla da büyük ilgi görüyor. Sarp yamaçlar ve kıvrımlı yollarla çevrili bölge, bu mevsimde pastel tonlara bürünen ağaçlarıyla kartpostalları aratmayan bir görüntü sunuyor.
Yolun her iki tarafında uzanan ormanlık alanlar, güneşin ışığıyla birleşen sonbahar renkleri sayesinde ziyaretçilerine büyüleyici bir görsel şölen yaşatıyor.
Fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası
Son günlerde doğa ve fotoğraf tutkunları, Geminbeli Geçidi’ni sıkça ziyaret ediyor. Bölgeye gelenler, sisle birleşen renkli ağaçların oluşturduğu manzarayı ölümsüzleştiriyor.
Sivas ile Karadeniz arasındaki en etkileyici rotalardan biri olan geçit, doğa gezginleri ve yolculuk yapan sürücülere sonbaharın tüm güzelliğini doyasıya izleme fırsatı sunuyor.
Sivas’ın Suşehri ve Zara ilçeleri arasında yer alan Geminbeli Geçidi, sonbaharın gelişiyle birlikte adeta bir renk cümbüşüne dönüştü. #sivas #sondakika #geminbeli pic.twitter.com/aZI5IOSFt6
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) October 9, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





