


Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu’nun 2025 yılı faaliyet programında yer alan Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Şampiyonası, Sivas’ta coşkulu bir şekilde başladı.
Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Şampiyonası Sivas’ta başladı! 550 sporcu yarışıyor!
Küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde düzenlenen şampiyona, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 4 Eylül Spor Vadisi atletizm sahasında gerçekleştiriliyor.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen 35 ilden 550 sporcu, 3 ayrı kategoride dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Organizasyon, geleneksel kıyafetler ve Türk okçuluğuna özgü ekipmanlarla renkli görüntülere sahne olurken, müsabakalar yarın sona erecek.
Muhammed Selvi: “Amacımız kültürümüzü geleceğe taşımak”
Şampiyona hakkında açıklama yapan Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Sivas İl Temsilcisi Muhammed Selvi, organizasyonun önemine dikkat çekerek, “Türkiye’nin en önemli organizasyonuna Sivas’ta imza atıyoruz. 550 sporcumuz, 25 hakemimiz ve 35 ilimizden gelen katılımla yaklaşık bin kişiyi Sivas’ta ağırlıyoruz. Bizim amacımız yalnızca spor yapmak değil, aynı zamanda köklerimizden gelen bu kadim kültürü geleceğe aktarmak” dedi.
Selvi ayrıca, ağustos ayında Sivas’ta bir Türkiye şampiyonasının daha düzenleneceğini belirterek, katılım sağlayan tüm sporculara başarılar diledi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler