

Gelecek Partisi’nin İstanbul milletvekilleri İsa Mesih Şahin ve Selim Temurci, sosyal medya hesaplarından yaptıkları ortak açıklamayla partiden istifa ettiklerini duyurdu.
Gelecek Partisinde 2 Milletvekili İstifa Etti!
Açıklamada, Gelecek Partisi’nin kuruluş sürecine büyük umutlarla dahil olduklarını belirten Şahin ve Temurci, "Partimiz kuruluş döneminde vatandaşın sahip çıkabileceği bir potansiyele sahipken, bugün gelinen noktada siyasetteki konjonktürel dalgalanmaya göre kendisine yer bulmaya çalışan bir yapıya dönüşmüştür" ifadelerini kullandı.
“İsminden dahi vazgeçildi”
Açıklamada dikkat çeken bir diğer vurgu ise partinin temel kimliğinden uzaklaştığı yönünde oldu. Şahin ve Temurci, "Organik olmayan siyasi oluşumlarda yer alabilmek adına partinin isminden dahi vazgeçilmiştir" diyerek mevcut gidişata karşı çıktıklarını belirtti.
"Kurucusu olduğumuz partiden ayrılıyoruz"
İkili, “Bugün geldiğimiz noktada siyasi duruşumuza ve vicdani sorumluluğumuza daha fazla aykırı düşmemek adına kurucusu olduğumuz Gelecek Partisi'nden istifa ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve tüm teşkilat mensuplarına teşekkür eden milletvekilleri, “İnsanımızın daha iyi bir geleceği hak ettiğine olan inancımızdan vazgeçmiş değiliz. Siyasi mücadelemiz yol arkadaşlarımızla birlikte gerçekçi zeminlerde sürecektir” diyerek siyasete devam mesajı verdi.


Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

