
Gaziler ve aileleri İl Jandarma Komutanlığı’nda ağırlandı...Sarıkamış Harekâtı’nın 111. yıl dönümü dolayısıyla Sarıkamış’ta düzenlenen anma programına katılan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk ve Ankara Muharip Gaziler Derneği üyeleri, programın ardından Sivas’a geldi.
Gaziler ve aileleri İl Jandarma Komutanlığı’nda ağırlandı!
Ziyaret kapsamında gaziler ve aileleri için anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi.
Sivas’a gelen gaziler ve aileleri, İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen programda bir araya geldi. Programda konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, gazilere yönelik şükran ve minnet duygularını dile getirdi. Gazilerin, ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğü için verdikleri mücadelenin asla unutulmayacağını vurgulayan Şimşek, gazilerin milletin gönlünde her zaman müstesna bir yere sahip olduğunu ifade etti.
Gerçekleştirilen buluşmada, Sarıkamış Harekâtı’nın tarihsel önemi ve bu mücadelenin Türk milletinin hafızasındaki yeri de hatırlatıldı. Soğuk hava şartlarına rağmen vatan savunması için verilen büyük mücadelenin, nesiller boyunca saygı ve minnetle anıldığı belirtildi. Gaziler ve aileleriyle yapılan sohbetlerde, birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı.
Programda ayrıca gazilerin talep ve görüşleri dinlenirken, sosyal destekler ve yürütülen çalışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu. Katılımcılar, bu tür buluşmaların gazilerle dayanışmayı güçlendirdiğini ve toplumsal farkındalığı artırdığını ifade etti.
Düzenlenen programa; İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Adem Taşkın, Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Özgür Kırmızıtaş ile Sivas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fuat Ahıskalı da katıldı. Program, hatıra fotoğrafı çekimi ve karşılıklı iyi dileklerin iletilmesiyle sona erdi.
Sivas Valiliği, Sarıkamış Harekâtı, muharip gaziler, anma programı, İl Jandarma Komutanlığı, gaziler ve aileleri

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




