Reklam
Reklam
blank

blank
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Ev kadınlarına emeklilik yolu açılıyor! Primlerin 3’te birini devlet karşılayacak!

Ev kadınlarına emeklilik yolu açılıyor! Primlerin 3’te birini devlet karşılayacak!

blank
karşılayacaks
blank
Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen “Aile Yılı” kapsamında, milyonlarca ev kadınını yakından ilgilendiren yeni bir sosyal güvence adımı atılıyor.

Ev kadınlarına emeklilik yolu açılıyor! Primlerin 3'te birini devlet karşılayacak!

Aile Koruma Kalkanı Paketi kapsamında ev kadınlarına isteğe bağlı sigorta sistemi ile emeklilik hakkı geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırladığı projede, prim ödemelerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak.

Tüm ev kadınları başvurabilecek

Projeye göre; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, 18 yaşını doldurmuş tüm ev kadınları bu haktan yararlanabilecek. Daha önce herhangi bir sigorta kaydı olup olmaması şart koşulmayacak. Başvuruda bulunan ev kadınları, Bağ-Kur kapsamında değerlendirilecek ve isteğe bağlı sigortalılık sistemiyle sosyal güvenceye kavuşacak.

Devletten 500 bin TL’ye kadar destek

Asgari ücret üzerinden hesaplanan emeklilik sisteminde, 15 yıl süresince yapılan ödemelerde devletin karşılayacağı tutar yaklaşık 500 bin lirayı bulacak. Her ay düzenli olarak ödenecek primlerin üçte birini devlet üstlenecek. Ödemeler ise dijital sistemler üzerinden kolayca yapılabilecek.

Yıpranma payı ve çocuk sayısına göre erken emeklilik

NTV’nin haberine göre, projede yıpranma payı benzeri bir sistem de gündemde. Çocuk sahibi annelere özel avantajlar sağlanacak. Çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanı sunularak annelerin yükü hafifletilecek.

Işıkhan: “Cumhurbaşkanımızın sözü, biz bunu yerine getireceğiz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, sistemin temelini şu sözlerle özetlemişti:

“Ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusundaki çalışmalarımızı başlattık. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında, yükümlü olunan primin üçte birinin devlet tarafından ödenmesi yönünde bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü ve biz bunu yerine getireceğiz. Bunda kesinlikle bir sapma olmayacak.”

Yeni düzenlemenin kısa sürede Meclis gündemine taşınması bekleniyor.

(Haber Merkezi)

Sivas Haber– Sivas Haberler

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555