

İstanbul’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eski milli güreşçi Hüseyin İldem (60), memleketi Sivas’ın Hafik ilçesine bağlı Esenli köyünde toprağa verildi.
Eski milli güreşçi Hüseyin İldem son yolculuğuna uğurlandı!
Milli takımı yıllarca temsil etti
Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında defalarca Türkiye’yi temsil eden, milli formayla yüzlerce kez mindere çıkan ve onlarca madalya kazanan Hüseyin İldem, ayrıca uzun yıllar milli takım antrenörlüğü yaptı.
Cenaze törenine yoğun katılım
İldem’in cenazesi önce İstanbul Hacı Bektaş Veli Okmeydanı Cem Evi’nde düzenlenen törenin ardından memleketi Sivas’ın Hafik ilçesi Esenli köyüne getirildi. Köydeki cem evinde düzenlenen programa Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, milli güreşçiler Cenk ve Kansu İldem’in yanı sıra yakınları, güreş camiası temsilcileri ve köylüler katıldı. Duaların ardından İldem’in cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.
Akgül: “Bizim için önemli bir değerdi”
Cenaze töreni sonrası konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, duyduğu üzüntüyü dile getirerek, şunları söyledi:
“Camia olarak üzgünüz. Hüseyin hocam Türk güreşine büyük katkılar sunmuş, önemli madalyalar kazanmış ve birçok sporcu yetiştirmiş bir değerimizdi. Evlatları Cenk ve Kansu İldem de ülkemize sayısız madalya kazandıran iki aslan gibi evladı. Hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. Camia olarak biz de bu acıyı derinden hissediyoruz. Bu günlerde birlik ve kenetlenme vaktidir. Hocamızı köyünde toprağa verdik, başımız sağ olsun.”
İstanbul’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eski milli güreşçi Hüseyin İldem (60), memleketi Sivas’ın Hafik ilçesine bağlı Esenli köyünde toprağa verildi. #sivas #sondakika pic.twitter.com/5ijV1xbm4k
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) August 16, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

