
Erdoğan asgari ücreti artıracak mı? 2026 yılı için asgari ücretin yüzde 27 zamla 28 bin 75 lira olarak açıklanmasının ardından, gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu rakama müdahale edip etmeyeceğine çevrildi.
Erdoğan asgari ücreti artıracak mı?
Tartışmalar sürerken gazeteci Cem Küçük, konuya ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret, dün yapılan açıklamayla netleşti. Yeni rakamın yeterli olup olmadığı yönündeki tartışmalar devam ederken, özellikle muhalefet cephesinden eleştiriler geldi. Kamuoyunda ise “Cumhurbaşkanı Erdoğan bu rakamı artırır mı?” sorusu gündeme taşındı.
Cem Küçük: Müdahale edeceğini düşünmüyorum
Gazeteci Cem Küçük, TGRT Haber’de yayımlanan Taksim Meydanı programında asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan’ın bu aşamadan sonra asgari ücrete müdahale etmeyeceğini düşündüğünü söyleyen Küçük, “Bu rakamı ona sorarak almışlardır. Maliye Bakanlığı yüzde 25 demişti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘biraz daha ne olur’ deyince bu oran ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.
Geçmiş yıllarda yüksek oranlı zamların enflasyonu daha da tetiklediğini savunan Küçük, bu nedenle temkinli davranıldığını dile getirdi.
“Mesele fiyatların düşmesi”
Asgari ücret artışının tek başına yeterli olmayacağını belirten Cem Küçük, asıl meselenin fiyat istikrarı olduğunu vurguladı. “Yüzde 40 zam verilse bile ekmeğin, etin fiyatı aynı oranda artıyorsa bunun bir anlamı kalmaz. Önemli olan fiyatların düşmesi” dedi.
Büyükşehirlerde asgari ücretle çalışan sayısının sınırlı olduğuna da dikkat çeken Küçük, özellikle Anadolu’da çalışanlar için rakamın yetersiz bulunabileceğini ifade etti.
“Enflasyonu düşürmenin başka yolu yok”
Küçük, enflasyonla mücadelede farklı bir yol kalmadığını savunarak, “İnsanları anlıyorum, bu rakamı az bulanlar olacaktır. Ancak enflasyonu düşürmek için başka bir yol olmadığını da söylemek lazım” dedi.
Ayrıca emeklilerin durumunun iyileştirilmesi gerektiğini belirten Cem Küçük, işverenlere de çağrıda bulunarak, “Devlet yüzde 27 verdiyse, patronlar yüzde 35-40 verebilirse daha iyi olur” ifadelerini kullandı.
asgari ücret, Erdoğan, Cem Küçük, maaş zammı, ekonomi, enflasyon
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




