

Sivas’ta özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Tülin Gülşen, çocuğunun alerjik rahatsızlıkları nedeniyle katkı maddesiz çikolata üretimine yöneldi.
En tatlı satranç, rakibinden kazandığı taşı afiyetle yedi
Evinde başladığı üretimi zamanla geliştirerek kendi işyerini kuran Gülşen, çocuklara hem sağlıklı hem de eğlenceli çikolatalar sunmak amacıyla dikkat çekici bir konsepte imza attı. Tamamı çikolatadan oluşan satranç takımıyla hem lezzet hem de zekâ dolu bir deneyim sunuyor.
Çikolata ile ürettiği satranç taşları sayesinde çocuklar oynarken yedikleri taşları da tüketebiliyor. Fikrin, Babalar Günü için hazırladığı özel bir çalışmadan doğduğunu belirten Gülşen, müşterilerin bu ürüne yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Tülin Gülşen, üretim süreci hakkında da şu bilgileri paylaştı: “Oğlumun alerjik yapısı nedeniyle sağlıklı çikolatalar ararken evde üretime başladım. Hobi olarak başladığım süreç artık bir mesleğe dönüştü. Satranç konsepti insanların dikkatini çekti. Kalıp temizliği, çikolatanın dondurulması ve temperleme gibi aşamalar nedeniyle bir çikolatanın üretimi yaklaşık bir gün sürüyor. El yapımı ve katkısız olması sebebiyle özen istiyor. İlk görenler bunun çikolata olduğuna inanamıyor ama tattıktan sonra çok beğeniyorlar.”
Çocuklara hem sağlıklı hem de yaratıcı yollarla çikolata tüketme imkânı sunan Tülin Gülşen’in girişimi, Sivas’ta ilgiyle karşılanıyor.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

