



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında yürütülen çalışmalarda, eski Başkan Ekrem İmamoğlu’nun saklattığı iddia edilen cep telefonu, bir eve düzenlenen operasyonla ele geçirildi.
Ekrem İmamoğlu’nun saklattığı iddia edilen cep telefonu bulundu!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklanan İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında "suç örgütü yöneticiliği, örgüte üye olmak, irtikap, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve ihaleye fesat karıştırma" gibi ciddi suçlamalar yöneltiliyor.
Etkin pişmanlıktan yararlanan sanık konuştu
Soruşturma kapsamında bir sanığın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak verdiği ifade üzerine yeni bir gelişme yaşandı. Sanık, Ekrem İmamoğlu tarafından “saklanması yönünde” talimat verilen ikinci bir cep telefonunun yerini emniyet birimlerine bildirdi.
Operasyonla ele geçirildi
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan arama kararı doğrultusunda adrese operasyon düzenledi. Yapılan aramada, belirtilen cep telefonu sim kartsız şekilde ele geçirildi.
Söz konusu cihazın şu anda emniyet birimlerinin teknik incelemesine alındığı ve içeriğinde bulunan dijital verilerin çözümüne başlandığı öğrenildi.
Cep telefonunun, yürütülen soruşturma açısından önemli deliller barındırabileceği değerlendiriliyor. Soruşturma kapsamında yeni gözaltı ve ifade işlemlerinin olabileceği bildirildi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler