

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında hazırlanan ikinci iddianameye ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ekrem İmamoğlu’ndan İddianameye Dair İlk Açıklama: “Erdoğan Beni Devre Dışı Bırakmak İstiyor”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret eden İmamoğlu, kendisine yönelik siyasi bir hamle yapıldığını savundu.
Bu sabah saatlerinde hazırlanan iddianamede, İmamoğlu hakkında “yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs” suçlamasıyla 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.
Konuya ilişkin konuşan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Milletimizi derinden üzen, yargı sistemimize büyük bir kara leke gibi işlenen zaman dilimini yaşıyoruz. Bu kadar pervasız bir dönemi ülkemiz ilk kez yaşıyor. İddianameyle şu anda beşinci siyaset yasağı süreciyle karşı karşıyayım. 25 yılı aşan bir hapis cezasıyla yargılanan bir kişi durumundayım. Beni siyasette devre dışı bırakma çabasını gösteren kişinin adı belli: Sayın Cumhurbaşkanı.”
İmamoğlu ayrıca, TÜSİAD’ın hükümet politikalarına yönelik eleştirilerine de değinerek, “TÜSİAD konuşmuş, konuşacak. Ben olsam TÜSİAD'ın yerinde içlerinde kaç üye varsa konuşurum. Diyelim ki konuşmuyor, toplumun önünde başını önüne eğip gezecek.” ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

