

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı! Sivaslı İsimde Toplantıda!
Toplantıya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan katıldı.
Toplantının ana gündemini, 2026-2028 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıkları oluşturdu. Ekonomide büyüme, enflasyonla mücadele, bütçe dengesi, istihdam ve yatırımları kapsayan OVP’nin yol haritası masaya yatırıldı.
Kurul toplantısının ardından yazılı bir açıklama yapılması bekleniyor.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

