

Sağlık Bakanlığı, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) ve Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nın (YDUS) bundan sonra yılda bir kez gerçekleştirileceğini açıkladı.
DUS ve YDUS Artık Yılda Bir Kez Yapılacak!
Daha önce yılda iki kez yapılan sınavların tek sınav dönemine düşürülmesi kararı, Tıpta Uzmanlık Kurulu’nun 24 Eylül tarihli toplantısında alındı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, DUS ve YDUS için 2023 yılından bu yana yılda iki sınav uygulamasına geçildiği hatırlatıldı. Ancak ÖSYM’nin TUS, YDUS, DUS ve EUS olmak üzere yılda toplam 7 sınav yaptığı, bu sınavların sonuçlarıyla 20 ayrı yerleştirme işlemi gerçekleştirildiği vurgulandı. Yerleştirme dönemlerinin diğer sınav tarihlerine denk gelmesinin ciddi takvim uyumsuzluklarına ve adaylar için sorunlara neden olduğu belirtildi.
Bu çerçevede alınan yeni kararla birlikte, DUS ve YDUS’un yılda bir kez; TUS’un ise yılda iki kez yapılmasının uygun bulunduğu kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, sınavlarla alınacak öğrenci sayısında hiçbir değişiklik olmayacağı ifade edildi. Kontenjanların, sağlık insan gücü planlaması kapsamında Bakanlığın ilgili birimleri ve dış paydaşların katılımıyla bilimsel temellere dayalı olarak belirlendiği ve yılda tek sınava düşürülmesinin toplam kontenjanı etkilemeyeceği vurgulandı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

