Reklam
Reklam

Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü

blank
Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü
blank
x - Büyük Sivas

Sivas’ın Suşehri ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi tarafından "Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Suşehri Sağlık Yüksek Okulu öğrencileri ile vatandaşların katıldığı Toplum Sağlığı Merkezi önünde başlayan yürüyüş, İlçe Halk Pazarı'nda sona erdi.

Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü

Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Birim Sorumlusu Simey Seyhan, kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan hareketsizliğin dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer aldığını söyledi.

Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmenin sağlıklı yaşamın ilk adımı olduğunu aktaran Seyhan, "Daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için fiziksel aktiviteler düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir." diye konuştu.(AA)

blank

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank
blank

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555