
Doğum izni 24 haftaya çıkarılıyor.. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğum izninin artırılmasına yönelik çalışmaların tamamlandığını açıkladı. TBMM’de AK Parti Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, hazırlanan düzenlemenin önümüzdeki haftalarda Meclis gündemine taşınacağını belirtti.
Doğum izni 24 haftaya çıkarılıyor!
Bakan Göktaş, yapılan çalışmalar sonucunda doğum izninin 16 haftadan 24 haftaya çıkarılmasının önerildiğini ifade etti. Düzenlemenin Meclis’te komisyon aşamasının ardından Genel Kurul gündemine gelmesinin beklendiğini belirten Göktaş, mevcutta doğum izninde olanların da yeni düzenlemeden yararlanacağını söyledi.
Babalık izni konusunda da yeni bir adım atıldığını dile getiren Bakan Göktaş, özel sektörde babalık izninin 5 günden 10 güne çıkarılmasının da çalışmaya eklendiğini açıkladı. “Aile Yılı” kapsamında ailelerin refahını artırmaya yönelik sahadan gelen talepler doğrultusunda düzenlemeler yapılacağını vurguladı.
Sosyal medya kullanım yaşına sınır geliyor
Bakan Göktaş, sosyal medya kullanımına ilişkin yaş sınırı konusunda da çalışmalara başlandığını belirterek, 15 yaşın sınır olarak öngörüldüğünü ifade etti. Dünyada ve Avrupa ülkelerinde çocukları korumaya yönelik benzer uygulamaların hayata geçirildiğini hatırlatan Göktaş, Meclis’teki çalışma sürecine göre bu konunun da geliştirileceğini söyledi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mahinur Özdemir Göktaş, doğum izni, babalık izni, sosyal medya düzenlemesi, TBMM, aile politikaları
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




