Reklam
Reklam

Doğal Gaz Ve Elektriğin Yarısı Devletten!

devlettess
Haber Merkezi

Doğal Gaz Ve Elektriğin Yarısı Devletten.. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gaz ve elektrik faturalarının yaklaşık yarısının devlet tarafından karşılandığını belirterek, enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasının Türkiye’nin milli güvenliği ve ekonomik bağımsızlığı açısından hayati önemde olduğunu söyledi.

Doğal Gaz Ve Elektriğin Yarısı Devletten!

Bakan Bayraktar, Osmaniye programı kapsamında Valiliği ziyaret ederek Şeref Defteri’ni imzaladı, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ile görüştü. Ardından Osmaniye Belediyesini ziyaret eden Bayraktar, Belediye Başkanı İbrahim Çenet ile bir araya geldi. Programlarının devamında Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığını ziyaret eden Bayraktar, partililerle buluştu.

Burada yaptığı konuşmada Osmaniye’de enerji, elektrik ve doğal gaz alanında yürütülen proje ve çalışmaları yerinde inceleyeceklerini ifade eden Bayraktar, kentin 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilendiğini hatırlattı. Bayraktar, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük felaketin kısa sürede yeniden inşa sürecine dönüştürüldüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecek hafta Osmaniye’yi ziyaret edeceğini belirten Bayraktar, kentin kalkınması için tüm imkânların seferber edileceğini vurguladı.

Bugün 81 İlde Doğal Gaz Var

Doğal gazın önemli bir yatırım hamlesi olduğunu ifade eden Bayraktar, 2002 yılında sadece 5 ilde bulunan doğal gazın bugün 81 ilin tamamına ulaştığını belirtti. Osmaniye’de 2009’dan bu yana tüm ilçelerde doğal gaz bulunduğunu, beldelere doğru yaygınlaşmanın sürdüğünü kaydeden Bayraktar, 220’den fazla organize sanayi bölgesinde doğal gaz hizmeti verildiğini söyledi. Bu yatırımların şehirlerin hava kalitesine de ciddi katkı sağladığını dile getirdi.

Karadeniz Gazı 4 Milyon Haneye Ulaştı

Türkiye’nin doğal gazda ithalata bağımlılığını azaltmaya başladığını belirten Bayraktar, 2020 yılında Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın 2023’te üretime alındığını hatırlattı. Karadeniz’de şu anda 4 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacak düzeyde üretim yapıldığını ifade eden Bayraktar, bu yıl hedefin 8 milyon hane olduğunu, 2028’de ise 16-17 milyon hanenin gaz ihtiyacının yerli kaynaklarla karşılanacağını söyledi.

Bayraktar, “Türkiye Yüzyılı” vizyonunun temel hedeflerinden birinin enerjide dışa bağımlılığı bitirmek olduğunu vurgulayarak, “Bu sadece bir enerji meselesi değil, aynı zamanda milli güvenlik meselesidir. Enerjisini güvenli hale getiren Türkiye, ekonomik olarak da daha güçlü olacak. Dışa bağımlılık azaldıkça cari açık sorunu da kalıcı şekilde gündemimizden çıkacak” dedi.

Alparslan Bayraktar, enerji politikaları, doğal gaz desteği, elektrik faturası, Karadeniz gazı, enerjide bağımsızlık, Osmaniye programı

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör



YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555