Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi hayata geçiyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi hayata geçiyor!

blank
mur1
blank
Haber Merkezi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve “Yüzyılın Konut Projesi” olarak nitelendirilen Ev Sahibi Türkiye projesinin detaylarını paylaştı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi hayata geçiyor!

Kurum, 500 bin sosyal konutun hayata geçirileceği projede başvuruların 10 Kasım’da başlayacağını duyurdu.

Bakan Kurum, “Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesini başlatıyoruz. Amacımız, dar gelirli vatandaşlarımızı kira değil, aidat öder gibi ev sahibi yapmak” dedi.

Gençlere ve emeklilere özel kontenjan

Proje kapsamında ev sahibi olmayan vatandaşlar başvuru yapabilecek. Başvurularda gençlere yüzde 20, emeklilere yüzde 20, şehit aileleri, gazi ve vazife malullerine yüzde 5, engellilere yüzde 5 ve 3 ve üzeri çocuk sahibi ailelere yüzde 10 kontenjan ayrıldı.

Bakan Kurum, “Evi olmayan aileler başvursun istiyoruz. Gençlerimize büyük fırsatlar tanıyoruz. 18-30 yaş arası gençler, ailelerinin üzerine ev varsa başvuru yapamayacak. 30 yaş üstü bireyler ise bağımsız olarak başvurabilecek” ifadelerini kullandı.

Kira değil, aidat öder gibi

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını hedeflediklerini vurgulayan Kurum, “Vatandaşlarımız kira değil, aidat öder gibi ev sahibi olacak. İstanbul’da 240 ay vadeyle 7 bin 313 TL taksit ödenecek. 6 ayda bir memur maaş artışı oranında güncelleme yapılacak” dedi.

TOKİ markası depremde sınavı geçti

TOKİ’nin bugüne kadar 1 milyon 700 bin konut inşa ettiğini hatırlatan Kurum, “Deprem bölgesinde TOKİ’nin yaptığı konutlar ayakta kaldı. Bu projeyle sadece ev değil, güvenli bir yaşam alanı inşa ediyoruz. TOKİ artık bir marka değeri haline geldi” diye konuştu.

“Yapılamaz diyenler yine yanıldı”

Eleştirilere de yanıt veren Bakan Kurum, “Proje açıklandığında ‘başaramazlar’ diyenler olmuştu. Ancak biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 23 yılda 5 milyonu aşkın vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Bu proje de Türkiye’nin geleceğine bırakılmış büyük bir miras olacak” dedi.

Projenin ilk etap başvuruları 10 Kasım’da başlayacak.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555