Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’i tehdit davasında yeni gelişme: 5 sanığın tahliyesine itiraz edildi

Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’i tehdit davasında yeni gelişme: 5 sanığın tahliyesine itiraz edildi

blank
yaz
blank
Haber Merkezi

Yenidoğan Çetesi soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’i makamında tehdit ettikleri iddiasıyla yargılanan 13 sanıklı davada, ilk duruşmanın ardından verilen tahliye kararları tartışma yarattı.

Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’i tehdit davasında yeni gelişme: 5 sanığın tahliyesine itiraz edildi

Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2 gün süren duruşmanın sonunda 5 tutuklu sanık hakkında tahliye kararı vermesi üzerine hem Başsavcılık hem de müşteki Engin’in avukatları karara itiraz etti.

5 Sanığa Tahliye, Bir Sanığın Tutukluluğu Devam

Duruşmada, tutuklu sanıklar Mustafa Kemal Zengin ve Aylin Arslantatar’ın da aralarında bulunduğu toplam 8 sanık hazır bulundu. Mahkeme heyeti, sanık Aylin Arslantatar’ın “ev hapsi” ve “yurt dışı çıkış yasağı” şartıyla, diğer 4 tutuklu sanığın ise yalnızca “yurt dışı çıkış yasağı” uygulanarak tahliyesine hükmetti. Sanık Mustafa Kemal Zengin’in ise cezaevindeki tutukluluk hâlinin devamına karar verildi.

Tahliye Kararına Çifte İtiraz

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemeye sunulan itiraz dilekçesinde, sanıklar hakkında “kuvvetli suç şüphesi” bulunduğu, delillerin henüz tam olarak toplanmadığı ve adli kontrol tedbirlerinin yeterli olmayacağı vurgulandı. Bu gerekçelerle tahliye edilen sanıklar hakkında yeniden tutuklama kararı verilmesi talep edildi.

Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’in avukatları da benzer endişelerle karara itirazda bulundu. Dilekçede, Engin’in yürüttüğü soruşturmalar nedeniyle hedef alınarak makam odasında açık biçimde tehdit edildiği, olayın görüntülerinin ve dosya kapsamındaki delillerin tehlikenin ciddiyetini ortaya koyduğu belirtildi. Avukatlar, sanıkların serbest kalması halinde delillere müdahale edebilecekleri, mağdur üzerinde baskı oluşturabilecekleri ve örgütsel bağlantılar üzerinden tanıkları yönlendirebilecekleri yönünde somut riskler bulunduğunu ifade etti.

Dosya Yeniden Değerlendirme İçin Mahkemede

Tahliye kararına yönelik itiraz dosyası, yeniden değerlendirilmek üzere Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin önümüzdeki günlerde kararını açıklaması bekleniyor.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör

blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555