
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Salı Günü Toplanacak.. Kabine 24 Mart’ta toplanacak, kritik başlıklar görüşülecek.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Salı Günü Toplanacak!
Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 24 Mart Salı günü yoğun bir gündemle bir araya gelecek.
İki haftalık aranın ardından gerçekleştirilecek toplantıda, hem iç hem de dış politikaya ilişkin önemli başlıkların ele alınması bekleniyor.
Orta Doğu’daki Savaş Gündemin İlk Sırasında
Toplantıda, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan süreç ve bölgedeki gelişmeler kapsamlı şekilde değerlendirilecek. Savaşın yayılma ihtimali, İran’ın bölgedeki hamleleri ve Türkiye’nin yürüttüğü diplomatik girişimler masaya yatırılacak.
Ayrıca İran’dan Türkiye’ye yönelik atılan ve NATO tarafından imha edilen balistik füzeler ile hava savunma sistemlerine ilişkin alınan tedbirler de görüşülecek.
Ekonomik Etkiler Değerlendirilecek
Kabine toplantısında savaşın ekonomi üzerindeki etkileri de önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Hürmüz Boğazı’nda yaşanan gelişmelerin ardından yükselen petrol fiyatları ve buna bağlı olarak enflasyon üzerindeki baskı değerlendirilecek.
Fiyat istikrarının sağlanması için alınabilecek ek tedbirlerin de toplantıda ele alınması bekleniyor.
Ege Ve Doğu Akdeniz Gündemi
Türkiye’nin, Yunanistan’ın Ege ve Doğu Akdeniz’de attığı adımları yakından takip ettiği süreçte, gayri askeri statüdeki adalara yönelik gelişmeler ve Türkiye’nin atabileceği olası adımlar da kabinenin gündeminde olacak.
Terörsüz Türkiye Süreci De Masada
Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun hazırladığı rapor sonrası atılabilecek yasal adımların da kabine toplantısında değerlendirilmesi bekleniyor.
Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuoyuna açıklamalarda bulunması öngörülüyor.
Kabine toplantısı, Erdoğan, Orta Doğu, ekonomi, Türkiye gündemi
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




