Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İBB’ye Cerrahpaşa Tepkisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İBB’ye Cerrahpaşa Tepkisi!

tepkisi
Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İBB’ye Cerrahpaşa Tepkisi.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi 1. Etap Temel Atma Töreni ve üniversitenin çeşitli yerleşkelerinde tamamlanan 16 eğitim ve yurt binasının toplu açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İBB’ye Cerrahpaşa Tepkisi!

Törende konuşan Erdoğan, sağlık yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) Cerrahpaşa Tıp Tarihi Müzesi’nin restorasyonu üzerinden eleştiriler yöneltti.

Program öncesinde Üsküdar Kısıklı’daki konutundan Hz. Ali Camii’ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada cuma namazını kıldıktan sonra tören alanına geçti. Törende katılımcılara hitap eden Erdoğan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi için planlanan projenin üç etaplı olarak tasarlandığını ve hem inşaat çalışmalarının hem de sağlık hizmetlerinin eş zamanlı şekilde devam etmesinin hedeflendiğini söyledi.

Konuşmasında Cerrahpaşa Tıp Tarihi Müzesi’nin restorasyon sürecine de değinen Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Müzenin Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait önemli eserleri barındırdığını belirten Erdoğan, daha önce İBB’nin eski belediye başkanlarından Kadir Topbaş döneminde restorasyon için bir protokol hazırlandığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2019’dan sonra İstanbul’un başına gelenler protokolün de başına geldi. İBB maalesef yükümlülüklerinin hiçbirini yerine getirmedi. İş siyaset yapmaya gelince Atatürk’ün adını dillerinden düşürmeyenler, Gazi Mustafa Kemal’in mirasına ve Tıp Tarihi Müzesi’ne sahip çıkmadı” ifadelerini kullandı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin dönüşüm sürecine de değinen Erdoğan, projenin Marmara depremi sonrasında başlatıldığını ancak uzun süre yetersiz kaldığını belirtti. 2013 yılında yeni bir süreç yönetimi planladıklarını söyleyen Erdoğan, hastanenin hem başka bir alana taşınması hem de eski ve depreme dayanıksız yapıların yeniden inşa edilmesi için çalışmaların hızlandırıldığını ifade etti.

Yeni projeyle birlikte Cerrahpaşa’da modern bir sağlık kampüsü kurulacağını belirten Erdoğan, tamamlandığında toplam 650 bin metrekare kapalı alana sahip, 150’si yoğun bakım olmak üzere 900 yatak kapasiteli, 40 ameliyathanesi bulunan ve 3 bin araçlık otoparka sahip bir hastane kompleksinin hizmet vereceğini söyledi. Proje kapsamında tüm binaların sismik izolatör sistemiyle depreme dayanıklı şekilde inşa edileceği de vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende ayrıca üniversitenin farklı yerleşkelerinde tamamlanan toplam 16 hizmet binasının resmi açılışını da gerçekleştirdi. Avcılar, Cerrahpaşa, Büyükçekmece ve Bakırköy yerleşkelerinde hizmete alınan binaların eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda önemli katkı sağlayacağını ifade eden Erdoğan, projede emeği geçen tüm kurum ve çalışanlara teşekkür etti.

recep tayyip erdoğan, cerrahpaşa tıp fakültesi, ibb, sağlık yatırımı, cerrahpaşa hastanesi

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555