Reklam
Reklam
blank

blank
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zirai don nedeniyle gıda arzı risk altında değil!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zirai don nedeniyle gıda arzı risk altında değil!

blank
risksa
blank
Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, son günlerde birçok bölgede etkili olan zirai don olaylarının ardından tarımsal üretimde yaşanan kayıplara değinerek, gıda arzında herhangi bir riskin bulunmadığını ve çiftçilere destek sağlanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zirai don nedeniyle gıda arzı risk altında değil!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren Kabine Toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Erdoğan, iklim değişikliğinin tarımı doğrudan etkilediğini vurgulayarak, yaşanan don olaylarının Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ilk günden bu yana titizlikle takip edildiğini belirtti.

“Eksi 17 dereceye kadar düşen sıcaklıklar yaşandı”

İklim değişikliğinin etkilerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son dönemde ülkemizin çeşitli bölgelerinde ani hava sıcaklığı düşüşleriyle birlikte don, kar yağışı ve dolu gibi olumsuz hava olayları yaşandı. Kimi bölgelerde termometreler eksi 17 dereceye kadar düştü. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

“Stratejik ürünlerde gıda arzı riski yok”

Don olaylarının ardından bazı çevrelerin spekülatif açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Başta hububat, baklagiller ve yağlı tohumlar olmak üzere stratejik ürünlerde gıda arzında bir risk bulunmamaktadır. Kayısı, üzüm, elma, şeftali ve nektarin gibi meyve çeşitlerinde ise bölgesel bazda hasar meydana gelmiştir. Hasar tespit çalışmaları tamamlandığında tablo daha da netleşecektir" ifadelerini kullandı.

“Çiftçinin yanındayız, destekler sağlanacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet destekli tarım sigortası (TARSİM) sisteminin bu olayla birlikte öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, “Sigorta yaptıran çiftçilerimize ödemeler yapılacaktır. Ancak çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olup sigortası bulunmayan üreticilerimizin de yaptıkları harcamaların hasar oranında karşılanması için çalışmalar başlatılmıştır. Tüm imkânlarımızla üreticimizin yanındayız” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın konuyu yakından izlediğini ifade eden Cumhurbaşkanı, üreticilere yönelik desteklerin en kısa sürede açıklanacağını belirtti.

(Haber Merkezi)

Sivas Haber– Sivas Haberler

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555