Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Toplu iğne dahi üretemeyen ülkeyi Avrupa’nın 7. ekonomisi yaptık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Toplu iğne dahi üretemeyen ülkeyi Avrupa’nın 7. ekonomisi yaptık”

ekonomis
Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Toplu iğne dahi üretemeyen ülkeyi Avrupa’nın 7. ekonomisi yaptık”

Toplantının ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik büyümesi, ihracat performansı ve savunma sanayisindeki ilerlemelerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomide gelinen noktaya dikkat çeken Erdoğan, geçmişte en basit sanayi ürünlerinin dahi üretilemediğine vurgu yaparak,
“Bir dönem toplu iğne dahi üretemeyen ülkeyi dünyanın en büyük 17’nci, Avrupa’nın ise 7’nci ekonomisi haline getirdik.” ifadelerini kullandı.

Kişi başı milli gelir 17 bin dolara yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2025 yılının ikinci çeyreği itibarıyla kişi başı milli gelirin 17 bin dolar seviyesine ulaştığını açıkladı. Türkiye'nin ihracat performansındaki artışa da değinen Erdoğan, 2002 yılında 36 milyar dolar olan ihracatın, Ekim 2025 itibarıyla 270,2 milyar dolara çıktığını belirtti.

Hizmet ihracatında da büyük bir gelişme olduğuna işaret eden Erdoğan, aynı dönemde hizmet gelirlerinin 14 milyar dolardan 121,6 milyar dolara yükseldiğini ifade etti.

Savunma sanayinde tarihi başarı: Dünya ilk 3’ü arasında

Türkiye’nin savunma sanayindeki dönüşümüne geniş yer ayıran Erdoğan, dışa bağımlılığın geçmişte %80 seviyesinde olduğunu hatırlattı.

Bugün gelinen noktada İHA ve SİHA teknolojisinde dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olunduğunu belirterek:
“İHA ve SİHA üretiminde artık dünyanın ilk 3 ülkesi arasındayız.” dedi.

“Demokraside de zihniyet dönüşümü sağladık”

Sadece ekonomi ve savunma sanayinde değil, demokrasi alanında da önemli bir dönüşüm yaşandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın iradesinin her şeyin üstünde tutulduğunu vurguladı.

Muhalefetin halka “efendilik taslamasına” izin vermediklerini söyleyen Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin “ilelebet muzaffer ve muvaffak” olması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555