

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 28. Dönem 4. Yasama Yılı düzenlenen törenle başladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’de ayakta alkışlandı!
Açılış öncesinde Atatürk Anıtı’nda tören düzenlenirken, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş anıta çelenk bıraktı, ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
Salona girişte alkış tufanı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanvekili Celal Adan ile birlikte Genel Kurul salonuna girdi. Erdoğan’ın salona girişinde milletvekilleri ayağa kalkarak kendisini alkışlarla karşıladı. Meclis’te bulunan partilerin alkışları uzun süre devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonu selamladı.
Konuşmasında Gazze ve Terörsüz Türkiye vurgusu
Genel Kurul’da yaptığı konuşmada Erdoğan, “Terörsüz Türkiye” hedefinde gelinen noktaya değindi. Ayrıca Gazze’de yaşanan insani dramı hatırlatarak Türkiye’nin Filistin davasına verdiği desteği yineledi.
Parti liderleriyle tokalaştı
Konuşmasının ardından Erdoğan, DEM Parti, MHP ve İYİ Parti liderleriyle tokalaştı. Cumhurbaşkanı’nın ilk olarak DEM Parti sıralarına yönelmesi dikkat çekti.
CHP törene katılmadı
Cumhuriyet Halk Partisi ise belediye başkanlarına yönelik operasyonlar ve kongrelere ilişkin yargı süreçlerine tepki olarak açılış oturumuna katılmama kararı almıştı. CHP’li milletvekilleri salonda yer almazken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Emek Partisi’nin (EMEP) de boykota destek verdiği öğrenildi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

