Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AYM kapısında nöbet tutan CHP zihniyetini unutmayacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AYM kapısında nöbet tutan CHP zihniyetini unutmayacağız”

aymsa
Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’de kadın hakları konusunda en büyük kazanımların AK Parti döneminde hayata geçirildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AYM kapısında nöbet tutan CHP zihniyetini unutmayacağız”

Erdoğan, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 91’inci yıl dönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında, kadınların hem aile hem çalışma hayatında artan yüküne dikkat çekti.

“Kadının güçlü olduğu yerde ilerleme ve inşa olur” diyen Erdoğan, kadınların sosyal hayatta etkin olmasının toplumsal gelişmenin ana unsuru olduğunu vurguladı. Kadınların geçmişte anayasal haklarını kullanmakta büyük engellerle karşılaştığını hatırlatan Erdoğan, geçmiş dönemlerde yaşanan başörtüsü yasağına ve ayrımcılıklara değindi.

Başörtüsü kısıtlamalarının sürdüğü dönemlerde CHP’nin tutumunu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anayasa Mahkemesi’nin kapısında nöbet tutan CHP zihniyetini unutmadık, unutmuyoruz ve unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, kadınların bugün kamudan siyasete her alanda daha güçlü şekilde yer aldığını belirterek, “Yıllarca bu meselenin sadece edebiyatı yapıldı, biz ise kadınlarımızın hak ettikleri konuma gelmeleri için çalıştık” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555