



Sivas İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler için 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı kapanış programı ve çocuk şenliği düzenlendi.
Çocuk şenliği renkli görüntülere sahne oldu
Paşabahçe Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlik, hem miniklere hem ailelerine unutulmaz anlar yaşattı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hafız Erdal Karatepe sahne aldı. Açılış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Muttalip Karataş, Kur’an kurslarının temel amacının, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirmek olduğunu belirtti. Karataş, “Çocuğun kalbi şekillenmeye açık bir cevherdir. Bu kurslarla çocuklarımızın kalbine iyilik ve değer tohumları ekiyoruz. Kurslarımıza güvenen velilerimize ve fedakârca emek veren öğreticilerimize teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Programda ayrıca Sivas merkezdeki 4-6 yaş Kur’an kurslarının inşasına destek veren hayırseverlere teşekkür plaketi takdim edildi.
Şenlik kapsamında din görevlisi ve Türk Din Musikisi Uzmanı Kazım Yiğiter, müzik dinletisi gerçekleştirdi. Ardından sahneye çıkan minikler, ezberledikleri sure ve duaları okuyarak izleyenlerden büyük alkış aldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli Yılmaz Yıldırım’ın canlandırdığı Nasreddin Hoca gösterileri de çocukları hem eğlendirdi hem düşündürdü.
Etkinlik boyunca İl Müftülüğü tarafından kurulan oyun alanlarında çocuklar doyasıya eğlenirken, "Özgür Filistin" ve "Kudüs İslam’ındır" temalı stantlar da yoğun ilgi gördü. Öte yandan Kur’an kurslarının ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla veliler ve müftülük çalışanlarının katkılarıyla kurulan “hayır çarşısı” da ziyaretçilerin ilgisini çekti.
Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler, aileler ve vatandaşların yoğun katılım sağladığı şenlikte hem çocuklar hem aileleri dolu dolu bir gün yaşadı.
Etkinlik, manevi değerlerin minik yüreklere dokunuşunu ve toplumsal dayanışmanın gücünü bir kez daha ortaya koydu.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler