Reklam
Reklam

Çoban Ateşi Hareketi 23 Nisan Mesajı

blank
çoban
blank
Haber Merkezi

Çoban Ateşi Hareketi Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının (TBMM) 100'üncü yıl dönümü kapsamında açıklamalarda bulundu.

Çoban Ateşi Hareketi 23 Nisan Mesajı

Çoban Ateşi Hareketi Stratejik İletişim Başkanlığı tarafından gönderilen yazılı açıklamada Rifat Serdaroğlu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocukluk Bayramının, Cumhuriyetle kavgalı AKP Genel Başkanı için bir anlamı yoktur. O nedenle bu bayramı unutturmak istemesi doğaldır. Korona salgını nedeniyle okulların kapalı olması yetmemiş, zaten göstermelik olan Meclisi de 45 günlük tatile sokmuştur.” İfadelerini kullandı.

Rifat Serdaroğlu açıklamasında şunları söyledi:

“Egemenliğin saraydan alınıp Türk milletine verildiği 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramını 100. Yılında ne yazık ki gerektiği gibi coşkuyla kutlayamıyoruz.

23 Nisan 1920, egemenliğin saraydan alınıp Türk Milletine verilişin tarihidir. 23 Nisan 1920, Türk İstiklal Savaşını yürüten yüce meclisin kuruluşudur. Büyük önder Mustafa Kemal, İstiklal Savaşımızın meşruiyetini ve gücünü, 23 Nisan 1920’de Ankara’da kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisinden almış, istiklal savaşını kazandıktan sonra da yüce meclisin oy birliği ile aldığı kararla Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuştur.

Bu kutlu günün 100. Yılına gelmeden 3 yıl önce AKP iktidarı ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu işbirliği ile hileli ve geçersiz olması gereken bir referandum sonucu parlamentonun işlevini yok etmiş, tek adam rejimini ilan etmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocukluk Bayramının, Cumhuriyetle kavgalı AKP Genel Başkanı için bir anlamı yoktur. O nedenle bu bayramı unutturmak istemesi doğaldır. Korona salgını nedeniyle okulların kapalı olması yetmemiş, zaten göstermelik olan Meclisi de 45 günlük tatile sokmuştur.

Biz Çoban Hareketi Ateşi savunucuları olarak, söz veriyoruz ki;

Çoban Ateşi Hareketi gönüllüleri ve tüm cumhuriyet sevdalılarının gayretiyle, silkinip ayağa kalkacak olan Türk milletinden gücümüzü alarak, egemenliği tek adam rejiminden ve saraydan koparıp tekrar Türk Milletine ve onun yüce meclisine iade edeceğiz.

Çoban Ateşi Gönüllüleri olarak, ülkemize bağımsızlığı kazandıran İstiklal Savaşı’nı, Meclisimizin Kurulmasını, 30 Ağustos Zaferini, Cumhuriyetin İlanı gibi milli bayramlarımızı ve devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Aydınlanma Devrimlerini, başta çocuklarımıza ve Türk milletinin tamamına, bıkmadan sanmadan anlatacağız.

Türk milletinin kayıtsız şartsız egemenliğini, çocuklarımızın geleceğini, güçlü parlamenter rejimi yeniden inşaa ederek sonsuza dek coşkuyla kutlayacağız.

YAŞASIN 23 NİSAN, YAŞASIN TÜRK MİLLETİ…

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555