Reklam
Reklam
blank

blank

CHP’nin kurultay iptali davası 26 Mayıs’a ertelendi!

blank
davas
blank
Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 2023 yılında gerçekleştirdiği 38. Olağan Kurultay’la ilgili açılan iptal davasında ilk duruşma görüldü.

CHP’nin kurultay iptali davası 26 Mayıs’a ertelendi!

Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapılan duruşma, yeni bir değerlendirme için 26 Mayıs 2025 tarihine ertelendi.

Kurultay sonrası yargı süreci başladı

CHP’den ihraç edilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile bazı eski delegeler, 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenen kurultayın usulsüzlükler içerdiği iddiasıyla dava açmıştı. Daha önce reddedilen başvurular, İzmir delegesi Hatip Karaaslan’ın yaptığı itirazla birlikte yeniden ele alındı ve dosyalar Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde birleştirildi.

CHP'den 'kötü niyet' vurgusu

CHP, mahkemeye sunduğu savunma dilekçesinde davayı “kötü niyetli” ve “iftiralara dayalı” olarak niteledi. Dilekçede; bazı delegelere ev, araba vaadi ve oy karşılığında telefon dağıtımı yapıldığı yönündeki iddiaların somut delile dayanmadığı, tamamen duyuma dayalı olduğu ifade edildi.

YSK olağanüstü kurultayla ilgili iptal talebini reddetti

Kurultaya ilişkin bir başka gelişme de Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) geldi. 6 Nisan 2025’te yapılan 21. Olağanüstü Kurultay’ın iptali için yapılan başvuru da YSK tarafından reddedildi. Kurul, başvurunun “tam kanunsuzluk” iddiasıyla yapılamayacağını belirtti.

Gözler şimdi 26 Mayıs’ta görülecek ikinci duruşmada alınacak karara çevrildi.

(Haber Merkezi)

Sivas Haber– Sivas Haberler

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555