

Mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı’na atanan Gürsel Tekin’in parti binasına girişinde arbede yaşandı.
CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde gerginlik! Gürsel Tekin’e su şişesi fırlatıldı!
İl binası önünde toplanan partililerin oluşturduğu barikatı aşmak isteyen Tekin, protestolarla karşılaştı.
Binada gerilim, Tekin’e su şişesi fırlatıldı
İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve yönetimini usulsüzlük iddiaları nedeniyle görevden alarak yerine Gürsel Tekin’i atamıştı. Tekin, bugün il binasına gelerek görevi devralmak istedi. Ancak binanın girişinde partililer tarafından barikat kuruldu. Protestoların arasında Tekin’e su şişesi fırlatıldı.
“Biz kayyum değiliz”
Binanın önünde basın açıklaması yapan Gürsel Tekin, “Biz kayyum değiliz, kayyum belediyelerimizde. Biz çağrı heyetiyiz. Birileri CHP’yi parçalamak isteyebilir. Hiçbir CHP’li arkadaşımızın bizim tarafsızlığımızla ilgili en ufak kuşkusu olmaz” dedi.
“Sorun değil, isterlerse kurşun atsınlar”
Kendisine yönelen tepkilere sert karşılık veren Tekin, “Sorun değil, isterlerse kurşun atsınlar. CHP’lilerin bana tepkisi olmaz. Kimlerin olduğunu biliyorum. Biz baba ocağına el ele, kol kola gidelim dedik. Ama ne yazık ki 1,5 yıldır süren sorun mahkeme koridorlarına düştü. Biz bu sorunları çözmek için buradayız” ifadelerini kullandı.
“Baba ocağına geldik”
Açıklamasında parti içi birliği vurgulayan Tekin, “Kamuoyunun dikkatle bizi dinlemesini arzu ediyorum. Ben ve heyetteki arkadaşlarımız bugüne kadar yaşanan sorunun hiçbir parçasında olmadık. Kongre sürecinde delege bile değildim. Ağır sözler sarf edildiğinde ‘yapmayın’ diye uyardım. Bugün de baba ocağına geldik. Sorunları büyütmek için değil, çözmek için buradayız” dedi.
Gürsel Tekin, bir süre aracında bekledikten sonra güvenlik önlemleri eşliğinde binaya girmeye çalıştı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

